27 Kasım 2013 Çarşamba

iltifat

En son kime iltifat ettiniz, ve en son ne zaman kimden iltifat aldınız?

Peki hiç tanımadığınız birine iltifat ettiniz mi ya da tanımadığınız birisinden iltifat aldınız mı?

Geçenlerde tanımadığım bir kadın beni yolda durdurup saçımın rengini çok beğendiğini söyledi, sonra da kuaförümü sordu. (Bu da iltifat sonrası istihbarat J)

Buna benzer birkaç anım daha var ve itiraf etmeliyim ki hoşuma da gidiyor. Bense henüz tanımadığım birisine iltifat etmedim ama tanıdığım hatta yeni tanıştığım kişilere çok iltifat etmişimdir. Bir de iltifat konusunda dürüst olmaya çalışırım ve gerçekten beğendiysem iltifat ederim, onu da belirteyim J

İltifat her insana kendini iyi hissettirir, insanın ruhunu besler, hele ki tanımadığın birisinden geliyorsa tadına doyum olmaz. Ama biz toplum olarak iltifat etme konusunda oldukça cimriyiz. Kıskançlık mı bunun sebebi acaba, yoksa yanlış anlaşılabilirim korkusu mu?


Çünkü bizim kültürümüzde pek alışılmış bir şey değildir tanımadığın birine iltifat etmek. Özellikle karşı cinsin iltifatı asılmaya gidebiliyor çoğu zaman. Ya da iltifat edenin asılma gibi bir niyeti olmasa da iltifatı alan hemen sinirlenip tırnaklarını çıkarabiliyor. Bu yüzden temkinli olmakta fayda var.

Bazen de sana bir şey satmak isteyen satıcılar bol keseden iltifat dağıtırlar. Ay bu size çok yakıştı sözüne kanıp saçma sapan alış veriş yaptığımız olmuştur hepimizin.


İltifatın dozu da önemlidir. İltifat bazen utandırır, ne diyeceğini bilemezsin, sen de karşılık vermek istersin ama pek samimi görünmez. Kem küm eder, kızarırsın.


Bir de doz aşımı yağcılık olarak yorumlanabilir, aman dikkat J


2 yorum: