10 Eylül 2016 Cumartesi

1 Film 3 Kitap

1 Film 3 Kitap

Öncelikle en son seyrettiğim filmden bahsetmek istiyorum sizlere.

Bir Jaco von Dormael filmi, "Yeni Ahit"
(Le tout nouveau testament)


Bir gerçeküstü komedi tarzı olan filmde konu tanrı, ama bu tanrı huysuz, şiddet yanlısı, karısı ve kızıyla Belçika'da bir apartman dairesinde yaşayan sıradan bir vatandaş. Erkeklerin üstünlüğüne inanır. kocaman bir odası ve bilgisayarıyla yönetir insanlığı.. Gıcık olduğumuz  Murphy kanunlarını kahkahalar atarak yazan ve bundan zevk alan bir tanrıdır. Bütün bunlara karşı, onun yarattığı zararlara son vermek, dünyayı iyi ve adil yapmak isteyen kızı, babasına karşı çıkıp, abisi İsa'nın yerine yeni havariler toplamak için bir yolculuğa çıkar. Ama yola çıkmadan önce tanrı babasının bilgisayarından tüm insanlara ölecekleri tarihleri yollar ve macera başlar.

Her ne kadar çok derin bir konu gibi görünse de bence şahane bir absürd komedi çıkmış ortaya, ama bir "herkesin şarkısı" hikayesi var ki işte ben ona bayıldım. Sizin espri anlayışınıza uyar mı bilmem ama ben izlemenizi öneririm.

Kitaplara gelince yaz yaz bitmez. Bu yazımda bir kısmından bahsedeceğim, Zaman zaman paylaşacağım sizlerle kitap önerilerimi.

Bu yaz tesadüfi olarak peş peşe okumak için seçtiğim üç  kitap ta zamanın başlangıcına, evrene  ve hayatın anlamına dair çıktı. Kuantum fiziği ve din, batı felsefesi ve doğu mistisizmi, zaman yolculuğu, inanç, tarih, bilim ve macera dolu üç farklı kitap.

Tanrının Formülü
Jose Rodrigues Santos

Sessiz ve Sakin ortamlarda okumanızı önereceğim bu kitapta, altını çizecek onlarca cümle bulacaksınız, ara ara derin derin düşüneceksiniz, Bilimsel bilgilerle dolu, karmaşık konulara değinen ama sizi içine çeken bir roman.



Geçmiş Günlerimiz
Cristin Terrill

Bir zaman yolculuğu romanı, güzel bir kurgusu var, çabuk ve keyifle okuyacağınız bir roman.



Kayıp Denklemler
Scot Baker

2000 yıllık bir zaman diliminde tarihler arası zaman yolculuğunu anlatan baş döndürücü bir macera.