3 Ağustos 2015 Pazartesi

sıcaklardan bunalınca ne içelim?






Sıcak, çok sıcak, daha da sıcak olacakmış..

Yaz mevsimini sevmeyenler kulübünden biri olarak beni fazlasıyla rahatsız ediyor bu sıcak havalar.

Çok şükür serinleme konusunda havuzdu, klimaydı idare ediyoruz da, içimizdeki hararet için ne yapalım? Ben bu aralar farklı serinleten içeceklere sardım. 

Şöyle ;


En başta en kutsal içeceğimiz su tabii ki. Ama ben her zamanki gibi her şeyi şıklaştırmayı seven birisi olarak size bir öneride bulunacağım.  İster buzdolabında tutabileceğiniz cam bir sürahi, isterseniz de termos kullanabilirsiniz. Buz gibi suyun içine birkaç dal taze nane ve birkaç dilim limon katıp, 10 dakika bekledikten sonra gün boyu severek tüketeceğiniz suyunuz hazır. Tercihen birkaç dilim salatalık da koyabilirsiniz suyunuza.





Sabahla öğle arası kahve keyfini kim sevmez?!! Ben de severim ama bu sıcaklarda tercihim soğuk kahve. Bunun için de size bir tarifim var. Nescafenizi suyla hazırlayıp, buz kalıplarına dökün, kahveli buzlarınızı yine soğuk sütün içine atın, buzlar sütün içinde erirken hem görsel şölene,  hem de tadıyla damak şölenine hazır olun. Tercihen nescafenizi hazırlarken içine bir miktar bailey’s de ekleyebilirsiniz.




Ben buzz gibi birayı tercih etsem de bazen frozen’lar da fena olmuyor.

Öyleyse, işte sizin için hiç üşenmeden araştırıp denediğim bir kaç kokteyl tarifi :


Gin Fizz
3 yemek kaşığı cin
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı pudra şekeri
Soda

Cin, limon suyu ve pudra şekerini, şeker eriyene kadar buz ile karıştırın. Bu karışımı yarısına kadar buz doldurulmuş uzun bir bardağa boşaltıp, üzerine sodayı ekleyin. Sodayı tercihinize göre daha az da koyabilirsiniz.


Melon Iceberg
1,5 yemek kaşığı votka
1 dilim kavun
3 yaprak taze fesleğen

Malzemelerin hepsi blender’a atılır, sonra içine kırık buz doldurulur. 3-5 dakika blender’da çırptıktan sonra şık bir kadehte servis edilir.




Light Mojito
Light bira
2 tatlı kaşığı esmer şeker
4 dilim limon
Birkaç dal taze nane


Esmer şeker, limon ve taze nane bardağın dibine atılıp iyice ezilir. Üzerine bardağı dolduracak kadar light bira konulup, kırık buzla servis edilir.