16 Aralık 2013 Pazartesi

Ben Böyleyim


Tv de Seda Akgül, (hani şu hem haber spikeri hem de ilişki uzmanı olan sarışın etine dolgun bir kadın var ya) diyor ki; “çikolata ve mücevherden çok etkileniyorum, bunlardan etkilenmeyen bir kadın varsa onun kadınlığından şüphe ederim.“



Ben bir kadın olarak aynı şeyi söyleyemeyeceğim valla. Mesela ben mücevherlerden çok hoşlanıyorum ama çikolata konusunda aynı şeyi söyleyemem, sadece içi likörlü ve meyveli, yani alengirli çikolatalar hariç. Ne yani şimdi ben yarı kadın mıyım?!!

Yıllardır hoşlandığım veya hoşlanmadığım şeylerle ilgili çoğunluğa uymadığım için kendimi garip hissettim.

Mesela yıllardır yağmurlu bulutlu kasvetli havaları sevdiğimi söyleyemedim, çünkü herkes bu havalardan nefret ediyordu. Oysa ki, ben bulutlara, yağmura, şimşek ve gök gürültüsüne, hele bembeyaz, usul usul yağan kara bayılıyorum.

Parklardan, pikniklerden hoşlanmadığımı da söyleyemedim, çünkü ailem dahil herkes piknik yapmaktan çok hoşlanır. Parkta masa varsa, yiyecekler de hazırsa tamam ama bunlar yoksa ben de yokum. Yere serilen örtüler, domates salatalık doğrayan kadınlar, mangal yapan erkekler, toptu, ipti, ufff hayali bile boğdu beni.

Plaj kumundan nefret ederim, görüntüsü hoşuma gider ama, her yerime yapışan kumlarla baş etmek ne mümkün?! Sonradan yaptıkları kum üstü tahta alanlardı yıllardır beklediğim. Demek ki benim gibi düşünenler de varmış J Yıllardır ya tekne ya havuz dediğim için de garip karşılandım, anlatamadım derdimi.

Sabahları sevmem ve pek de sevimli olmam erken saatlerde. Geceleri severim ben. Geceleri mutlu ve enerjik olurum. Bu yüzden de sabah huysuzu olduğum konusunda yıllarca yerildim. Sabah erkenden kalkıp öğlene kadar tüm işlerini bitiren ev kadını arkadaşlarım ve annem tarafından yadırgandım, ama akşamüstleri çıkardım en güzel yemeklerimi hep. Hiçbir işim de geç kalmadı.

Yürüyüş yapmayı da sevmem, canım isterse (nadiren) yürürüm, yürüyüşün sonunda da keyif isterim. Öyle sırf kahve çay içmek olsun diye bir yerlerde oturmak da kesmez beni, illaki güzel bir yer olacak, keyif alacağım oturduğum mekandan. Kızmayın ne olur ama senelerdir yürüyorsunuz, bir şey fark etti mi hanımlar beyler?! Boşverin, koyverin gitsinJ


Oh valla söyledim, rahatladım. Ayrıca benim gibi düşünenlerin de azımsanmayacak sayıda olduklarını görüyorum artık. 

O halde yaşasın özgür düşünceler ve gelsin Athena'dan "Ben böyleyim" ! J